Cum sa gestionezi antrenamentele proaste.

Publicat in

Cu totii avem zile in care nimic nu ne iese la antrenament. Este in regula, nu trebuie sa fii o "bestie draguta" la fiecare antrenament. Invata cum sa faci fata si acestor antrenamente.

In ziua de astazi, cu atatea profile de Instagram cu motivatie pentru fitness si sport, lumea se simte obligata sa "cucereasca" fiecare antrenament. Multi cred ca trebuie sa termine fiecare antrenament simtindu-se epuizati sau sa aibe febra musculara intensa a doua zi. Daca sunt sunt total epuizati sau indurerati, considera ca nu s-au antrenament suficient. 

Multe femei asociaza sportul si fitnessul cu aceste neplaceri, si din pacate sunt o groaza care renunta din aceasta cauza.

Cum am mentionat deja, retelele de socializare contribuie la raspandirea acestei notiuni false, cum ca fiecare antrenament trebuie sa fie epuizant. Te uiti la influencerul tau preferat din fitness si vezi cum posteaza videoclipuri cu fel de fel de exercitii, cu recorduri personale, cu antrenamente intense, si ai impresia ca asa face tot timpul. Ca mentalitatea de "trage cat poti de tare" este valabila la fiecare antrenament. Asa iti creezi impresia ca fiecare drum la sala trebuie sa fie catre o sesiune brutala si daca nu reusesti inseamna ca nu ai fost productiva. 

Nu exista antrenamente proaste. Cel putin nu la nivelul amatorilor care merg la sala pentru a arata mai bine si a se simti mai bine. Chiar si daca performanta iti regreseaza si folosesti greutati mai mici decat de fel, sau in loc de activitatea sportiva uzuala doar faci o plimbare mai lunga pentru ca nu ai suficienta energie de altceva, nu este rau! 

Orice antrenament facut este unul productiv, indiferent de cum merge. De ce? Pentru ca iti mentine obiceiul de a merge la antrenamente. Performanta variaza! Obiceiul de a iti misca corpul frecvent si regulat este cel care dicteaza cu adevarat rezultatele pe termen mediu si lung

Performanta sportiva poate varia de la zi la zi, de la luna la luna si este influentata de factori externi (stres, lipsa somnului, nutritie).

Daca antrenamentele de forta sunt o activitate de o viata (si asa ar trebui) o sa aibe perioade mai bune si mai putin bune. Perioadele proaste sunt lectii care te invata cum sa faci fata dificultatilor. 

Data viitoare cand ai un antrenament "prost", (sa o serie de astfel de antrenamente), aminteste-ti ca face parte din proces. Ce te asteptai? Sa te antrenezi tot restul vietii si de fiecare data sa mearga totul ca uns? Nu este posibil! 

Nu pune o importanta atat de mare pe un singur antrenament si chiar nici pe o anumita faza de antrenament. Cumularea efortului facut cu consecventa aduce rezultatele, in timp. Aminteste-ti si de celelalte beneficii ale antrenamentelor, care nu tin de performanta fizica:

  • Antrenamentul in sine este tot un gest de grija de sine. 
  • Iti mentii obiceiul de a merge si face antrenamente. 
  • Este o oportunitate de a exersa rabdarea si de a iti intari motivarea. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.