Mineralul care vindeca febra musculara cronica

Publicat in

Putina febra musculara nu strica, dar febra musculara intinsa pe mult timp iti omoara progresele. Acest mineral ieftin te poate ajuta!

Inflamatiile iti sunt si prieten si dusman

Inflamatia cronica te va omori. Sta la baza oricarei boli la care te poti gandi. In cel mai lejer caz contribuie sau exacerbeaza sute de afectiuni, de la cancer la depresie, diabet, calvitie si obezitate. 

Dar fara o inflamatie acuta (nu cronica), nu ai putea pune pe tine un gram de masa musculara. Ranile nu s-ar vindeca, inclusiv acele "rani" suferite de muschi cand ii antrenzi cu greutati. De aceea se recomanda evitarea antiinflamatoarelor. Pot omori cresterile musculare pentru ca mascheaza semnalul inflamator al vindecarii. 

Asadar, ce ar trebui facut? Cand vorbim de antrenamente, ne asteptam la putina febra musculara. Intr-un fel este chiar placuta, si iti reaminteste ca te-ai antrenat bine! Este febra musculara acuta si dispare in mod natural. Dar, daca simti ca te-a lovit un camion si trebuie sa citesti cateva citate motivationale pentru a te convinge sa te ridici din pat, nu este bine! Sa ai febra musculara prea mult timp si prea intens iti face rau sanatatii, recuperarii si progresului

Este nevoie de echilibru si inflamatia trebuie tinuta sub control. Din fericire, solutia poate fi simpla, precum suplimentarea cu magneziu! 

Magia magneziului

Magneziul este implicat in peste 300 de procese din corpul uman. ajuta la descompunerea zaharurilor si grasimilor, furnizeaza energie celulelor, si ajuta la mentinerea echilibrului mineral in corp. Magneziul poate inabusi inflamatiile "rele" cauzate de exercitiile fizice. 

Descreste inflamatiile de dupa antrenamente

Un studiu a vrut sa vada ce efecte are magneziul asupra inflamatiilor la jucatori de rugby, inainte si dupa un meci. 23 de jucatori de rugby au fost repartizati aleatoriu fie unui grup de control (fara magneziu), fie unui grup de interventie (care se suplimenta cu magneziu). Au fost prelevate mostre de sange. Timp de 4 saptamani inainte de meci, grupul de interventie a primit 500 mg de magneziu - cate 250 mg de doua ori pe zi. Mostrele de sange au fost prelevate dimineata inaintea meciului, in ziua de dupa meci si la 3 si 6 zile dupa meci. 

Cercetatorii au testat pentru markerii de stres ACTH (hormonul andrenocorticotropic) si cortizol, cat si pentru markerii inflamatori IL-6 (interleukina 6) si un diferential WBC. Il-6 este o proteina produsa in locurile cu inflamatii cronice sau acute. Diferentialul WBC, in special raportul dintre neutrofile si limfocite, este un indicator excelent al raspunsului inflamator sistemic. 

Rezultatele? Suplimentarea cu magneziu a dus la o scadere semnificativa a IL-6, cat si o lipsa vizibila a unei diferente mari in raportul dintre neutrofile si limfocite. Simplus spus, magenziul a scazut inflamatiile

Cum sa folosesti magneziul

Partea cea mai buna la magneziu este ca nu are efecte secundare. Singurul efect secundar cunoscut la supradoze este diareea, adica modul in care corpul previne toxicitatea de la magneziu. 

Studiul a folosit doze de 500 mg, luate in doua administrari zilnice de cate 250 mg. Ai putea incepe de aici. Dar cum magneziul te ajuta sa te relaxezi si sa dormi, ai putea folosi un supliment de tip ZMA inainte de culcare. 

Sunt dovezi ca sportivii si cei aflati sub stres intens au nevoie de doze mai mari de magneziu pentru ca stresul (si exercitiile fizice sunt o forma de stres pentru corp) provoaca excretia magneziului din corp prin urina. Asadar, daca vrei sa vezi cum ti-ar merge cu doze ceva mai mari de 500 mg de magneziu, poti testa! 

Referinte

  1. Gordana Dmitrasinovic, "ACTH, Cortisol and IL-6 Levels in Athletes following Magnesium Supplementation", Journal of Medical Biochemistry 35 (2016)

 

Articole din aceiasi categorie

Acneea, steroizii si cum scapi de cosuri Culturismul, steroizii si acneea Acneea este foarte des asociata cu utilizarea steroizilor, mai ales in culturism, unde se folosesc supradoze pentru a obtine masa musculara. Se pare ca cei care practica culturismul natural sunt mai putin predispusi la acnee. 14 Feb, 2016
Batoane proteice 5 indicii care indica calitatea Batoane proteice: 5 indicii care arata calitatea Vrei sa stii daca batonul tau proteic preferat este sanatos si util? Iata ce trebuie sa stii data viitoare cand cumperi un baton proteic. 16 Apr, 2018
5 suplimente pentru reducerea apetitului 5 suplimente pentru reducerea apetitului Principalul motiv pentru care lumea nu slabeste este ca nu urmeaza suficient de mult o dieta. Aici ai 5 suplimente dovedite ca reduc apetitul, pentru ca te ajuta sa iti urmezi mai usor dieta. 01 Jul, 2019
suplimente cu bicarbonat de sodiu Suplimentele cu bicarbonat de sodiu Bicarbonatul de sodiu invoca prajituri si produse de patiserie. Dar acesta poate fi folosit cu mare succes pentru cresterea performantelor sportive si pentru un corp mai puternic si mai frumos. 18 Jul, 2016
metode de a te reface rapid dupa ce te accidentezi la sala Recuperare mai rapida dupa accidentari prin suplimentatie si hrana naturala O accidentare te poate da inapoi mult, mai ales daca iti ia ceva vreme sa te refaci. Cel mai bine este sa previi accidentarile, iar cand au loc sa te suplimentezi si sa mananci astfel incat sa te vindeci rapid. Iata cum! 13 Feb, 2017
Ce spun studiile despre cresterea naturala a testosteronului Ce spun studiile despre cresterea naturala a testosteronului Daca vrei sa afli ce poti face cu adevarat pentru a iti creste nivelurile de testosteron pe cale naturala si ce va face acesta pentru tine, trebuie sa citesti acest articol! 27 May, 2019
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.