10 greseli nutritionale

Publicat in

Evita aceste 10 greseli nutritionale pentru a face progrese constante si a nu te plafona.

1. Barbatii adevarati se tin de dieta 365 de zile pe an - aceasta este parerea generala a multora. De obicei, singurul rezultat palpabil al acestei mentalitati sunt scaparile necontrolate cand mancati 3 cioclate in 2 minute sau 2 burgeri deodata. 

Cel mai indicat este sa aveti o zi de "trisat", o data pe saptamana, sambata sau duminica, de exemplu. Este bine sa consumati aceste alimente cat mai devreme, pentru a avea timp sa se arda de-a lungul zilei. Tot in aceste zile, nu consumati mancaruri care nu va plac, dar le mancati in timpul saptamanii pentru ca sunteti nevoit.

2. Sa iei in greutate 3 kg pe saptamana este mai bine decat 0.5 kg - daca mancati prea multi carbohidrati va veti ingrasa. Majoritatea stiu asta, dar in perioada de acumulare de masa, consuma cantitati imense de carbohidrati, scuza lor fiind ca le dau mai multa energie la antrenamente. 

Daca luati in greutate mai mult de 05.-1 kg pe saptamana, cel mai probabil, restul va fii grasime sau apa. Asta va face ca atunci cand va veni vremea definiri, sa fie mult mai greu, si sa se piarda mai multa masa musculara odata cu  grasimea. 

3. Mananca orice nu misca - unii oameni sunt de parere ca pentru a pune muschi pe ei trebuie sa manance cat mai mult. Desi culturistii trebuie sa manance mult, mai ales cei cu un metabolism rapid, daca se exagereaza rezultatul va fii sub forma grasimii. Cel mai bine este sa va calculati necesarul zilnic caloric, si sa adaugati 300 de calorii peste pentru a creste in masa musuclara cu adaos cat mai redus de grasime. 

4. Sa nu mananci destul - sa nu mananci destule calorii de asemenea este rau, asta limitand castigurile de masa musculara. Daca nu mancati destul se va instala catabolismul, ceea ce va duce la arderea tesutului muscular pentru energie. Daca asta se intampla zilnic, cu siguranta nu este calea corecta catre muschii mult visati. 

5. Ti diete din reviste - toata lumea a urmat macar odata o dieta luata dintr-o revista.  Dar acestea sunt costruite in linii generale, fara a tine cont de anumite aspecte specifice fiecarui individ. De exemplu, nu se tine cont de greutatea si de metabolismul celui care tine dieta; sau nu se specifica daca este destinat si celor care folosesc steroizi, ei avand nevoie de mai multe calorii. De aceea, dietele din reviste, chiar si cele de specialitate, trebuiesc folosite ca linii de ghidare pentru a va crea dieta ideala pentru voi. 

6. Crezi ca grasimile sunt inamicul - aveti nevoie de grasimi bune mononesaturate si polinesaturate, ideal provenite din nucifere sau seminte de in. Dar este bine de evitat grasimile saturate, mai ales cand se vrea definirea.

7. Antrenamentul singur va fii suficient pentru a va atinge telul - unii oameni din sala executa exercitiile perfect, folosesc greutatile ideale,in general, au un program de antrenament beton. Si cu toate acestea nu evolueaza asa de bine si nu au acel fizic masiv dar fibrat. Asta pentru ca unii dintre acestia se duc direct la primul fast-food dupa antrenament, sau baga in ei orice junk food le pica in mana. Se spune ca dieta inseamna 80% din reusita, asa ca investiti mai mult timp in perfectionarea ei.

8. In timpul definirii mananci prea putin - daca faceti asta, toate castigurile de masa musculara se vor pierde. Atunci cand incepeti o dieta mai restransa caloric, nu o faceti abrupt, scazand de la 4000 de calorii pe zi la 3000, de exemplu. Cate 250-300 de calorii pe saptamana in minus este suficient, pana ajungeti la numarul de calorii dorit.
Daca numarul de calorii necesare mentinerii este 3000, nu mancati doar 1000 pe zi, pentru ca riscati ca organismul sa foloseasca tesutul muscular pentru energie. Plus ca va veti simti fara vlaga si obositi.

9. Folosesti dieta altora pentru ca la ei functioneaza - probabil multi au tinut o dieta stricta citita dintr-o revista, doar pentru ca un campion la Mr. Olympia zicea ca face minuni. De regula, nu se intampla asa, si se dovesdeste a fii o pierdere de timp. Asta penbtru ca acea dieta functiona in cazul persoanei respective. Fiecare individ este diferit, are un altfel de metabolism, un alt necesar caloric, o alta baza genetica. Asa ca folositi astfel de diete ca fundament pentru o dieta adaptata la persoana voastra.

10. Suplimentele inlocuiesc o dieta adecvata - o alta greseala frecventa. Unii folosesc cele mai bune suplimente disponibile, dar uita de mancare, bazandu-se numai pe acestea. Abordarea corecta consta intr-o dieta solida la care se adauga suplimentele.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.