Pau d arco grabeste descompunerea estrogenului

Publicat in

Pau d'arco este este o specie a copacului Tabebuia, din scoarta caruia se fac suplimente nutritive pentru combaterea cancerului, dar noi studii sustin si ideea ca acest extract poate fi folosit de culturisti pentru lupta cu estrogenul.

Producatorii de suplimente nutritive vand Pau d'arco - un extract facut din scoarta arborelui sud-american Tabebuia - ca un stimulator al sistemului imunitar si un anti-cancerigen, dar conform cercetatorilor de la "Centrul de preventie al cancerului din New York", Pau d'arco are si proprietati antiestrogene. Pot culturistii sa amestece Pau d'arco cu rodia pentru a diminua cat mai mult efectele estrogenului?

Indienii sud-americani folosesc des Pau d'arco, sub forma de ceai, si asta de sute de ani. Fac asta pentru a combate bolile infectioase. Extractul de Pau d'arco contine naftaquinone precum lapachol, dar contine si antroquinone care au un efect toxic. Daca dai doze mari de lapachol soarecilor de laborator gestanti, embrionul moare. 

Oncologistii moleculari au examinat Pau d'arco ca un potential medicament impotriva cancerului. Specialistii de la "Centrul de combatere al cancerului" au expus celule canceroase de san MCF-7, care cersc mai mari cu cat primesc mai mult estrogen, unui extract pe baza de apa de Pau d'arco. Cu cat extractul era mai puternic, cu atat era mai toxic pentru celulele canceroase.

undefined

Mecanismul de actiune al Pau d'arco

Cand cercetatorii au examinat activitatea unor gene importante din celule, au observat cum Pau d'arco inhiba celulele canceroase: a crescut activitatea genei pentru enzima CYP1A1 cu un factor de 19,8 (graficul de mai jos este logaritmic, nu liniar). Activitatea genei pentru CYP1B1 a crescut cu un factor de 7,9. 

undefined

CYP1A1 este, in ceea ce priveste estrogenul, o enzima buna. Converteste estorgenul in forma benigna 2-hidorxi-estradiol. CYP1B1 este o enzima mai putin buna si converteste estrogenul in 4-hidorxi-estradiol. 4-hidorxi-estrdiol este mai putin activ decat estrogenul in sine, dar tot ridica ingrijorari oncologice, pentru ca se poate atasa de ADN, provocand pagube si transformand o celula sanatoasa in una cancerigena.

Daca fumezi, mai bine nu folosesti Pau d'arco: fumatorii cu o gena mai activa pentru CYP1A1 dezvolta mai rapid cancer decat alti fumatori.

Substante precum extractul din samburi de struguri sau extractul din rodie inhiba aromataza, enzima care converteste testosteronul in estrogen. Cand sunt combinate cu un potentator al CYP1A1 precum Pau d'arco, toate aceste substante pot avea un efect antiestrogen foarte puternic. Astfel de combinatii pot fi utile culturistilor dar si sportivilor in general, pentru care nivelele crescute de estrogen duc la acumularea de grasime si scaderea performantelor sportive. 

Utilizatorii de steroizi nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe astfel de remedii, dar Pau d'arco in combinatie cu alte extracte naturale cu proprietati antiestrogene poate fi folosit in perioada post ciclu, pentru a ajuta la revenire. 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Efectele a 600 mg/saptamana de deca-durabolin Studiu: efectele a 600 mg Deca-Durabolin pe saptamana Nu exista multe studii umane privind efectele dozelor mari de steroizi anabolizanti si androgeni. Aici gasesti unul din putinele astfel de studii; efectele dozelor suprafiziologice de Deca-Durabolin. 14 Feb, 2016
suplimente eficiente pentru cresterea testosteronului 8 metode foarte eficiente pentru a iti creste testosteronul Testosteronul este un hormon produs de corpul uman dupa care alearga toti cei care vor masa musculara si forta. Vestea proasta este ca dupa pubertate nivelele descresc constant. Vestea buna este ca exista metode si suplimente naturale care pot inversa procesul, crescand nivelele de testosteron secretat de corp. 27 Mar, 2017
cicluri de steroizi cu doze mici Efectele ciclurilor usoare de steroizi Stiinta exacta din spatele ciclurilor usoare de steroizi si ce inseamna pentru un sportiv un ciclu usor de steroizi. Iata ce spun studiile asupra subiectului! 22 May, 2017
Suplimente nutritive obligatorii pentru orice culturist Ce suplimente ar trebui sa iei Pentru ca nu toata lumea are destui bani sa arunce pe fereastra, acest articol incearca sa faca putina lumina privind calitatea suplimentelor nutritive existente pe piata. Nu ne vom referi la anumite firme ci doar la substantele active din suplimente. 14 Feb, 2016
leucina mareste sinteza proteinelor Leucina si sinteza proteinelor Leucina este aminoacidul cheie responsabil pentru stimularea sintezei proteinelor. 14 Feb, 2016
trebuie creatina ciclizata pentru a fi eficienta? Trebuie sa ciclizezi creatina? Creatina fiind cel mai cunoscut si utilizat supliment alimentar din culturism, este firesc ca lumea sa se intrebe cat timp si cum ar trebui sa o foloseasca. Raspunsul la intrebarea daca ar trebui ciclizata creatina il gasiti in acest articol. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.