Prohormoni pt. 2

Publicat in

A doua parte din seria de articole dedicate prohormonilor.

Asa cum v-am promis, am revenit cu partea a doua a articolelor dedicate prohormonilor. In prima parte am facut o descriere generala a acestora, si a efectelor benefice sau nu, pe care le pot avea. Mai jos vom face o scurta analiza a tipurilor de prohormoni,comparandui intre ei, urmand ca in partea a treia sa analizam profilele fiecarui prohormon existent.

Andro vs. Nor

Tehnic avem C 19 vs. 19 Nor. Indicatia se refera la cea de 19-a molecula de carbon din structura substantei. In Nor, aceasta lipseste. De aceea se converteste in 19 Nortestsoteron si nu in testosteron. 19 Nortestosteronul este mai ales cunsocut sub denumirea de nandrolon, substanta activa din cunoscuti steroizi precum: Deca-durabolinul. Nandrolonul este de 5 ori mai putin androgen decat testosteronul, dar stimuleaza reactii anabolice asemanatoare.Asta face din el o buna alegere celor predispusi la calvitie sau la marirea prostatei sau pentru femeile care vor sa foloseasca prohormoni.

Pentru ca numarul enzimelor care ajuta la conversie este limitat, numai o cantitate limitata a hormonului avut in vedere poate fii obtinuta. Asta inseamna ca nu poti ridica nivelurile de testosteron din organism cu de doua ori mai mult decat productia de baza, asta mentinand nivelele testosteronului intre normal si ridicat. Asta face folosirea produselor care au la baza Andro destul de limitata pentru persoanele tinere, ele avand deja o productie ridicata de testosteron (scopul prohormonilor este cresterea nivelului de testosteron peste capacitatile normale ale corpului).Nandrolonul, pe de alta parte, este prezent in cantitati foarte mici, si pentru ca foloseste aceleasi enzime poate fii convertit in cantitati mult mai marid ecat cele normale. Pe langa asta, Nor-ul are o durata de viata mai mare ca Andro (pana la 6 ore fata de NAdro care are 2 ore). Asta inseamna ca poti lua doar una sau doua doze pe zi fate de 3 sau 4 in cazul Andro.

Partea proasta a prohormonilor Nor este ca nu au efecte estrogenice. Pierderea caracteristicilor androgene duce si ea la o scadere a libidoului, nimic care sa fie ingrijorator, doar o lipsa a apetitului sexual, ceea ce nu este binevenit daca aveti nevasta sau prietena. Nor-ului se pare ca ii lipseste si abilitatea de a da mai multa energie si forta in timpul antrenamentului.Dar majoritatea celor care au folosit prohormoni spun ca nici cei Andro nu dau energie si forta.

Alta caracteristica a precurosrilor nandrolonului este retentia de apa. Desi efectul estrogenic este considerabil mai mci decat in cazul testosteronului, cei ce folosesc acesti precursori prezinta o retentia mare de apa.Un studiu din anii 80 sugereaza ca au proprietatea de a amplifica aldosteronul, un hormon  care creste reabsortia sodiului, ceea ce insemna acumularea de mult mai multa apa.Daca este rau sau bine ramane decizia ta.Mai multa apa insemna o amsivitate mai mare si nutrienti mai multi pentru a creste, dar mai putina definire si reliefare, plus aspectuld e pufos.

Dion vs. Diol

Poate ati observat ca toti prohormonii se termina in dion sau diol. In primul rand asta arata modul in care se convertesc. Versiunea dion foloseste enzima 17-beta-hidroxisteroid dehidrogenaza si versiuena diol enzima 3-beta.Mai exact, diol-ul se converteste la o rata mult mai mare fata de diol.(15, 76% fata de 5,61%), fiind mai anabolica si cu sanse mai mici de aromatizare.Conversia directa a diol-ului in estrogen este imposibila, nefiind foarte departe de dion.Hormonul in care se converteste se poate aromatzia desigur, dar diol-ul nu o poate face direct, ceea ce tine in echilibru balanta estrogenica si efectele secundare care pot aparea.

Sunt uneloe cifre care tot apar in peisajul prohormonilor, ca de exemplu "4-androstenediol" sau "5-androstenediol" si la fel si in cazul prohormonilor Nor.Aceste cifre se refera la pozitia legaturii duble dintre atomii de carbon care intra in structra prohormonilor, daca este localizata pe pozitia 4 sau 5.Toti hormonii in acre se convertesc prohormonii o au la pozitia 4.de aceea este recomandata folosirea prohormonilor cu legatura la pozitia 4.desi si cei cu 5 se convertesc, multa substanta activa este peirduta in acest proces, facandui mult mai putin eficienti.vanatajul acestora este ca sunt foarte anabolici inainte de conversie, iar cum conversia dureaza mult timp, reusesc sa isi exercite din plin acest efect anabolic. Ca si efect negativ principala grija consta in faptul ca favorizeaza productia de estrogen in organism.

PRIMA PARTEA; PARTEA TREI; PARTEA PATRU;
 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.