Periactin

Publicat in

Periactin este folosit de catre culturisti pentru cresterea apetitului. Pentru unii a manca suficient pentru a creste este o adevarata corvoada, asa ca uneori un stimulent in acest sens poate fi binevenit.

Substanta activa : clorhidrat de ciproheptadina
Denumiri comerciale : Periactin, Peritol, Ciproheptadina

Clorhidratul de ciproheptadina este un antihistaminic si antiserotoninic de prima generatie. De obicei este prescris pentru combaterea starilor alergice precum febra, ochi iritati, curgerea nasului, umflaturi. Este folosit si pentru combaterea socurilor anafilactice, in special ca adjuvant, alaturi de adrenalina. Proprietatea sa de a inhiba serotonina il face si un bun agent de stimulare a apetitului. Asta a dus la folosirea medicamentului in alte scopuri, decat cele pentru care a fost creat, mai ales la pacientii cu boli grave precum SIDA, cancer sau alte boli debilitante. Mai rar este folosit la copii pentru a ajuta terapia cu hormoni de crestere, prin stimularea aportului de nutrienti.

Desi este o practica controversata, de referiri la proprietatile ciproheptadinei de a stimula apetitul este plina literatura medicala. Culturistii il folosesc pentru a stimula apetitul, mai ales atunci cand sunt intr-o cura de steroizi, si au nevoie de un aport de nutrienti cat mai mare. Este util mai ales hardgainerilor, ei avand de obicei probleme cu apetitul.

Se gaseste sub forma de tablete continand 4 mg de substanta activa. Poate avea anumite efecte secundare. Cel mai des intanlit este starea de letargie, de oboseala, somnolenta; la unii utilizatori starea de somnolenta este asa accentuata incat depaseste benefiicile, interferand cu antrenamentele si bunul mers al acestora. Dar pentru majoritatea, acest efect secundar nu este o probleme, resimtindu-se prea putin. Alte efecte secundare mai putin comune includ ameteli, slabicune musculara, greata, voma, diaree, constipatie, vertigo, vedere incetosata, transpiratie abundenta, dureri de cap. Orice manifestare puternica a unuia din aceste efecte secundare trebuie sa duca la intreruperea administrarii.

Doza terapeutica a ciproheptadinei este intre 4-20 mg pe zi. Doza zilnica este imparita in mai multe doze mici de-a lungul zilei. Cand este folosit pentru stimularea apetitului, se iau 2-3 doze de 4 mg pe zi (in total 8-12 mg). Peste aceasta doza, efectele secundare, in special somnolenta, pot deveni accentuate. Se poate folosi concomitent cu un ciclu de steroizi cand se doreste acumularea de masa, de obicei nu mai mult de 4-8 saptamani. Pentru cei care tolereaza efectul de sedare al acestui medicament, este un agent de stimulare al apetitului foarte eficient.

Clorhidratul de ciproheptadina se gaseste in foarte multe tari. In Romania se gaseste sub denumirea de Peritol, atat tablete cat si sirop. Nu este comercializat pe piata neagra datorita pretului mic si abundentei cu care se gaseste. Nu s-au raportat falsuri.

De mentionat ca steroidul dominican Anabolex (metandrostenolon), contine si 1.5 mg de clorhidrat de ciproheptadina in fiecare tableta de 3 mg de metandrostenolon. A fost adaugat de producatori pentru a mari numarul caloriilor in timpul curei anabolice. Ratia de 2:1 este optima pentru o cura de 24 mg de Dianabol pe zi (o doza foarte comuna), pentru ca duce la o doza de 12 mg de clorhidrat de ciproheptadina, adica doza maxima. Anabolexul, este singurul steroid anabolizant care contine si clorhidrat de ciproheptadina.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.