Metode ciudate de slabit, care functioneaza

Publicat in

Poti da peste multe metode trasnite pentru a slabi, multe din ele neavand nimic in legatura cu realitatea. Dar printre metodele neconventionale de slabit se pot gasi unele cu adevarat utile, care sunt sustinute de date stiintifice concrete.

Ca sa slabesti cu succes si sa ramai slab este nevoie de sport si dieta. Aceste doua aspecte nu se pot ocoli. Dar exista unele metode neconventionale care pot usura procesul si la care probabil ca nu te-ai fi gandit niciodata. Le poti vedea precum accesorii de slabire, unelte "cool" care te ajuta sa arati mai bine.

1. O casa curata

Sa iti cureti si aranjezi casa te ajuta sa ai o dieta mai curata. Un studiu sustine aceasta afirmatie: un mediu de viata haotic si o gandire dezordonata iti da peste cap dieta.

Cercetatorii au impartit 100 de participanti la studiu in doua grupuri. Un grup a fost dus intr-o bucatarie ordonata iar celalalt grup intr-o bucatarie dezordonata. Celor din bucataria ordonata li s-a cerut sa scrie despre un moment din viata lor cand au simtit ca detin controlul. Celor din bucataria dezordonata li s-a cerut sa scrie despre un moment cand s-au simtit lipsiti de control. Ambelor grupuri li s-a oferit prajituri.

Cei din grupul aflat in bucataria ordonata au mancat mai putine prajituri. Cei din bucataria dezordonata au consumat de doua ori mai multe calorii.

Dar nu este nevoie de un studiu care sa iti spuna ca stresul te face sa mananci prostii cu o usurinta mai mare. Asa cum stie oricine mananca prea mult cand este stresat, mediul inconjurator si starea de spirit dicteaza cum te comporti in preajma mancarii. Ordonarea si curatarea mediul in care traiesti este o metoda usoara de a te destresa. Daca o viata haotica este ceea ce te face sa mananci prost, sa ti-o ordonezi este cea mai buna actiune pe care o poti face pentru a slabi.

Fa curat in bucatarie. Organizeaza frigiderul. Pune la punct biroul in care lucrezi. Mentine-ti toata casa curata si ordonata. Si nu neglija nici interiorul masinii. Este important daca mananci in timp ce te deplasezi. Incearca si vei vedea ca esti mai predispus la alegeri nutritionale mai benefice pentru talia ta.

2. Infometeaza bacteriile intestinale rele, hraneste-le pe cele bune

Bacteriile care traiesc in intestinele tale iti pot da pofte alimentare si iti pot creste sau descreste metabolismul. S-a descoperit si ca flora intestinala a persoanelor obeze difera de cea a persoanelor suple. Si nu numai ca flora intestinala poate sa declanseze pofte de mancare proasta, dar poate incetini metabolismul ingreunand slabirea. Deci, optimizarea florei microbiene din intestine iti poate imbunatati compozitia corpului (raportul dintre masa musculara si grasime) prin alegeri nutritionale mai bune si un metabolism mai ridicat. Cum cultivi o flora intestinala sanatoasa? Iata cateva metode:

  • Mananca carbohidrati complecsi si amidon rezistent -  Anumite alimente amidonoase au un efect benefic asupra florei intestinale. Pot actiona precum prebiotice si sa hraneasca flora intestinala buna care este deja prezenta in maruntaiele tale. Amidonul din legume precum cartofi, fasole sau ovaz poate fi benefic. Si beneficiile cele mai mari le ai cand aceste alimente sunt gatite si apoi racite inainte de a fi mancate. Cartofi copti reci? Da! Pot fi deliciosi.
  • Evita antibioticele cat poti de mult - La noi romanii antibioticele se iau precum aspirina. Sunt si medici care le presrciu imediat cum te vad ca ai stranutat. Ia antibiotice doar daca ai cu adevarat nevoie - au un efect negativ asupra florei intestinale. 
  • Consuma cat mai putine alimente obezogene -  Vei infometa bacteriile rele. Microflora intestinala iti va induce pofte alimentare de alimente pe care le consumi frecvent, asa ca pentru a spori numarul bacteriilor care te fac sa poftesti alimente sanatoase, mananca mai multa mancare sanatoasa. Ai de ales! Iti poti hrani bacteriile care te mentin sanatos si suplu sau pe cele care te imbolnavesc si te ingrasa!

Ajuta probioticele la slabit?

Posibil! S-a facut un experiment pe 20 de tineri sanatosi care au fost pusi sa urmeze o dieta foarte bogata in grasimi si calorii. Un grup a primit un probiotic, iar alt grup un placebo. Intr-o perioada de 4 saptamani, grupul care a lua probiotice s-a ingrasat mult mai putin decat grupul placebo. Deci folosirea de probiotice te poate ajuta sa previi ingrasarea. Daca ai o flora intestinala dezechilibrata un probiotic bun te poate ajuta sa o pui la punct.

Se pare ca probioticele pot avea si un efect anti-anxietate. Anxietatea merge mana in mana cu productia de cortizol in exces si cu mancatul necontrolat, ceea ce ingreuneaza slabirea.

Dar rezultatele studiilor sunt mixte. Un alt studiu a ajuns la concluzia ca Lactobacillus Acidophilus, o batcerie regasita des in suplimentele cu probiotice, ar avea efectul opus: ingrasare. Nu este neaparat motiv de panica. Foloseste probiotice cand simti ca ai nevoie si vezi cum iti merge. 

Ideea de baza este ca obezitatea este asociata cu o flora intestinala proasta. Daca esti deja suplu, nu ai probleme digestive si ai scaune regulate, suplimentarea cu probiotice nu este necesara. Poti lua astfel de suplimente daca iei antibiotice. Daca esti supraponderal poti incerca suplimente cu probiotice pentru a iti ajuta dieta.

3. Ai grija de cainele tau

Sa ai un caine pe care il neglijezi nu te va ajuta, dar sa fii un stapan responsabil ti se va intoarce inzecit.  Stapanii de caini traiesc mai mult, sunt mai putin stresati, au tensiune arteriala mai mica si mai putine boli de inima. In privinta slabitului, sa ai un caine de care ai grija te ajuta cu cateva lucruri. 

Creste nivelele de oxitocina (hormonul fericirii); te forteaza sa te misti mai mult (mai ales daca ai un caine plin de energie); scade stresul, lucru util daca mananci mult cand esti stresat; iti poate chiar spori numarul bacteriilor bune.

Da, s-au facut cercetari intre flora intestinala si detinerea unui caine. Se crede ca daca traiesti alaturi de un caine vei avea parte de un efect probiotic. Se stie sigur ca cei care traiesc impreuna au aceeasi flora intestinala, asa ca poate fi adevarat si in cazul cainilor si stapanilor lor. 

Cum poate fi benefica impartirea aceleiasi flore intestinale ca a cainelui tau? Poate din acelasi motiv pentru care joaca in tarana este benefica copiilor. Nu se stie inca in ce mod ajuta flora intestinala a cainilor pe oameni, dar in viata noastra moderna obsedata de curatenie si sterilitate, suntem privati de unele lucruri murdare care ne pot fi benefice!

4. Fa mai multa dragoste

Romantism, afectiune, sex - nu este vorba doar de caloriile arse intre asternuturi. Hormonul care se elibereaza dupa sex, oxitocina, este intr-o relatie inversa cu obezitatea.

Un studiu a aratat ca soareci cu nivele mici de oxitocina si numar scazut de receptori de oxitocina sunt mai predispusi la ingrasare chiar si cand au un aport caloric normal. Asta inseamna ca oxitocina joaca un rol important in reglarea metabolismului indiferent de felul cum mananci. Cand oxitocina a fost administrata soarecilor obezi s-a observat o scadere in greutate si o sensibilitate mai buna la insulina.

Sa faci sex (din dragoste sau placere, nu de dragul de a face sex) are un efect pozitiv asupra abilitatii de recuperare dupa efort fizic. Acumularea constanta de sters fizic fara perioade de relaxare si productia de hormoni precum oxitocina este calea sigura catre supraantrenament.

Din proprie experienta stii sigur ca relatiile bune si intimitatea duc la destresare. Iar asta duce la scaderea cortizolului, ceea ce inseamna ca produci mai mult testosteron si slabesti mai eficient si mai usor. Este o simplificare a proceselor din corp, dar toti hormonii sunt legati intre ei.

5. Trimite carbohidratii la muschi

Carbohidratii au capatat un renume prost din cauza insulinei. Insulina este hormonul responsabil cu transportul energiei la celule, indiferent ca sunt celule musculare sau grase. Insulina este un hormon extrem de anabolic, mai mult decat testosteronul, asta insemnand ca daca urmezi diete foarte sarace in carbohidrati ai dificultati in a construi masa musculara.

Intr-o lume ideala am putea manca cantitati mari de carbohidrati iar insulina sa duca nutrientii numai la muschi, crescand anduranta, forta, energia, performantele si muschii. Dar in lumea reala mancam carbohidrati, insulina este eliberata si transporta nutrientii la celulele grase unde sunt stocati ca grasime. 

Care este solutia? Multe lucruri pot imbunatati modul in care organismul face fata carbohidratilor precum antrenamentele cu greutati, somn suficient sau sarituri explozive. Sunt doar cateva sugestii exista multe alte lucruri care pot imbunatati acest proces. De exemplu si suplimentarea cu cantitati mari de R-ALA (1-3 g/zi).

Efectele marijuana asupra slabitului si arderii grasimilor

6. Baga niste ganja

Studiile au corelat folosirea de cannabis cu o talie mai mica si nivele mai mici de insulina cand esti nemancat. Da, corelatia nu este o cauza, si mai multe cercetari trebuie facute inainte de a spune sigur cat si in ce fel influenteaza metabolismul.

In S.U.A. si in tarile unde marijuana este legala, multi sprotivi si atleti o folosesc pentru ca le imbunatateste performantele, recuperarea, somnul, alaturi de diminuarea durerilor si eliberarea de stres. Acesti oameni nu au nevoie de studii ca sa stie ca se recupereaza mai bine si se antreneaza mai tare. Si sunt sportivi seriosi, care nu ar face ceva care sa le pericliteze corpul si performantele sportive.

Cercetarile au confirmat pana acum ca marijuana poate imbunatati flora bacteriana la persoane obeze, poate reduce aportul caloric, si poate preveni ingrasarea. S-a constanat si o rata mai mica de obezitate si de diabet in randul utilizatorilor de marijuana, fata de cei care nu au folosit niciodata marijuana.

Unii cercetatori sustin ca legi care ar permite folosirea medicala a marijuanei ar reduce costurile medicale legate de obezitate cu peste 100 $/an de persoana obeza. Si pentru varstnici studiile confirma beneficiile marijuana, reducand durerile si permitandu-le sa fie mai activi. Se speculeaza ca utilizatorii de marijuana raman mai supli pentru ca inlocuiesc alcoolul cu cannabis.

Cannabisul poate fi folosit in multe feluri, precum prin dulciuri non-calorice, bomboane, lotiuni transdermale, sprayuri si suplimente sublinguale. Fumatul de cannabis este aproape la fel de nociv pentru plamani precum fumatul de tigari normale, asa ca nu se potriveste cu un stil de viata activ si sanatos! Desigur, marijuana poate predispune la abuzuri, aici fiind principalul pericol al unor astfel de substante.
Uzul moderat si responsabil probabil ca este benefic, dar din pacate este usor sa se faca abuzuri. Cam la fel ca in cazul alcoolului...poti bea din cand in cand cu responsabilitate pentru a te relaxa, sau poti deveni un alcoolic. Daca folosesti tot timpul marijuana vei deveni stereotipul drogatului!

Marijuana este un subiect controversat, dar din ce in ce mai multe tari adopta legi pro-cannabis, cel putin din punct de vedere medical. Revenind la subiectul nostru, slabirea, marijuana nu reprezinta o "pilula magica". Spun doar ca exista date care indica ca pentru sportivi, marijuana este o optiune mult mai buna de recuperare si relaxare decat shooturi, bere si chiar Cola.

7. Mestecarea de guma cu nicotina

Multi cred ca nicotina cauzeaza cancer pentru ca se gaseste in tigari. Stiu doar ca nicotina este rea pentru ca fumatul este rau. Nu este adevarul. Nociv este tutunul in sine si aditivii pe care ii contine alaturi de cancerigeni si gudron.

Nicotina este un stimulent mental, un ergogenic, suprima apetitul si imbunatateste concentrarea, precum cafeina din cafea sau ceaiuri. Japonezii o folosesc in bauturile energizante. Dar trebuie mare atentie! Nicotina da depenedenta foarte usor, chiar si sub forma de guma de mestecat! Nu are efecte nocive asupra sanatatii, dar poate sa aibe efecte nedorite asupra portofelului, fiind greu sa te lasi chiar si de mestecat guma cu nicotina!

Probabil cafeina este un stimulent mult mai bun. Dar cum este vorba de metode ciudate de slabit, trebuia amintita si nicotina. Nicotina este folosita de multi culturisti profesionisti pentru a isi suprima apetitul inainte de concursuri, dar subliniez din nou puterea sa de a da dependenta, sub orice forma, nu numai in tigari!

 

Referinte

  1. Deblon, Nicolas, et al. "Mechanisms of the Anti-Obesity Effects of Oxytocin in Diet-Induced Obese Rats." PLoS ONE 6.9 (27 Sept. 2011): e25565. Internet.
  2. Wolf, G. "Gut Microbiota: A Factor in Energy Regulation." Nutrition reviews. 64.1 (24 Feb. 2006): 47-50. Internet. 2 Mar. 2016.
  3. Alcock, Joe, Carlo C. Maley, and C. Athena Aktipis. "Is Eating Behavior Manipulated by the Gastrointestinal Microbiota? Evolutionary Pressures and Potential Mechanisms." BioEssays 36.10 (8 Aug. 2014): 940-949. Internet.
  4. Osterberg, KL, et al. "Probiotic Supplementation Attenuates Increases in Body Mass and Fat Mass During High-Fat Diet in Healthy Young Adults." Obesity (Silver Spring, Md.). 23.12 (16 Oct. 2015): 2364-70. Web. 2 Mar. 2016.
  5. Million, Matthieu, et al. "Comparative Meta-Analysis of the Effect of Species on Weight Gain in Humans and Animals." Microbial Pathogenesis 53.2 (1 Aug. 2012): 100-108. Web. 2 Mar. 2016.
  6. Messaoudi, M, et al. "Assessment of Psychotropic-Like Properties of a Probiotic Formulation (Lactobacillus Helveticus R0052 and Bifidobacterium Longum R0175) in Rats and Human Subjects." The British journal of nutrition. 105.5 (27 Oct. 2010): 755-64. Internet. 2 Mar. 2016.
  7. Keenan, Michael J, et al. "Role of Resistant Starch in Improving Gut Health, Adiposity, and Insulin Resistance." Advances in Nutrition: An International Review Journal 6.2 (Mar. 2015): 198-205. Internet. 2 Mar. 2016.
  8. Geurts, L, et al. "Gut Microbiota Controls Adipose Tissue Expansion, Gut Barrier and Glucose Metabolism: Novel Insights into Molecular Targets and Interventions Using Prebiotics." Beneficial microbes. 5.1 (28 July 2013): 3-17. Internet. 2 Mar. 2016.
  9. Bäckhed F1, Ding H, et al. The gut microbiota as an environmental factor that regulates fat storage. Proc Natl Acad Sci U S A. 2004 Nov 2; 101(44):15718-23.
  10. Deblon, Nicolas, et al. "Mechanisms of the Anti-Obesity Effects of Oxytocin in Diet-Induced Obese Rats." PLoS ONE 6.9 (27 Sept. 2011): e25565. Internet.
  11. Song, Se Jin, et al. "Cohabiting family members share microbiota with one another and with their dogs." eLife, 16 Apr. 2013. Internet. 2 Mar. 2016.
  12. Penner, EA, H Buettner, and MA Mittleman. "The Impact of Marijuana Use on Glucose, Insulin, and Insulin Resistance Among US Adults." The American journal of medicine. 126.7 (21 May 2013): 583-9. Internet. 2 Mar. 2016.
  13. Cluny, NL, et al. "Prevention of Diet-Induced Obesity Effects on Body Weight and Gut Microbiota in Mice Treated Chronically with ?9-Tetrahydrocannabinol." PloS one. 10.12 (4 Dec. 2015): n.pag. Internet. 2 Mar. 2016.
  14. Penner, Elizabeth A, et al. "The impact of marijuana use on glucose, insulin, and insulin resistance among US adults - the American journal of medicine." The American Journal of Medicine. Elsevier, 1 July 2013. Internet. 3 Mar. 2016.
  15. Sabia, Joseph J., Jeffrey Swigert, and Timothy Young. "The Effect of Medical Marijuana Laws on Body Weight." Health Economics (2015): n/a-n/a. Internet.
  16. Jo, Young-Hwan, David A. Talmage, and Lorna W. Role. "Nicotinic Receptor-Mediated Effects on Appetite and Food Intake." Journal of Neurobiology 53.4 (15 Nov. 2002): 618-632. Internet.
  17. Jessen, A., et al. "The Appetite-Suppressant Effect of Nicotine Is Enhanced by Caffeine*." Diabetes, Obesity and Metabolism 7.4 (July 2005): 327-333. Internet
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.